Portfolio

Hieronder enkele voorbeelden uit mijn portfolio.

Voor ANS en ANS-online schreef ik tijdens mijn studie drie jaar lang artikelen over studentenonderwerpen. Ik was daar opeenvolgend freelancer, redacteur en hoofdredacteur. Bijvoorbeeld mijn artikel over guerilla gardening:

Ook als je een bom maakt van een lege eierschaal, word je geïnstrueerd er een vrolijke boodschap mee te verspreiden: ‘Use a marker to write a message of hope and good will on the outside of your egg.’ De positieve boodschap en de vredelievendheid doen niets af aan het feit dat guerilla gardening nog steeds illegaal is.

Ook interviewde ik voor dit blad verschillende mensen, bijvoorbeeld Hafid Bouazza:

Waar komt de multiculturele samenleving eigenlijk op neer? Dat de moslims de christenen en joden een keer uitnodigen om samen te eten, elkaars handje vast te houden en te zeggen: “We geloven eigenlijk allemaal in één god”? Dat stuit me het meest tegen de borst, het is de religieuze basis die de vruchten plukt van multiculturalisme. Ik zie geen enkele heil in religie.

Bij Univers, het magazine van de Universiteit Tilburg, werk ik als international editor. Ik schrijf veel in het Engels, maar ook coördineerde ik vorig jaar de Uitgids, het nummer voor de nieuwe studenten dat uitkomt in september. Ook deed ik er, met een aantal andere journalisten, onderzoek naar nevenfuncties van universiteitsbestuurders. Verder ben ik er samen met het debatcentrum, verantwoordelijk voor de verkiezing van de campusdichter en ik schrijf de ‘Waar is Univers?’, een rubriek over de uithoeken van de Tilburgse academie.

De studenten eten uit hun hand. DJ Magnificent, onze eigen rector Philip Eijlander, is het klapstuk van de avond. Als een ware liefdesbaby van Afrojack en Paul Elstak luidt hij om middernacht de nieuwe dag in. We hopen dat hij zelfs als hij ooit met emeritaat gaat, alumnus-spinner in de jaarlijkse avonduren blijft.

Bij Hard//hoofd doe ik de eindredactie over artikelen als deze. Binnenkort verschijnen er ook stukken van mijn hand.

Voorbeelden van ander werk:

Rebel met een passie; profiel Peter Lenferink (voor Folia)

Stukken als deze, over een microbrouwerij in Nijmegen (voor As We Speak)

Voor nrc.next schreef ik dit (blendle-alert!) opinie-artikel.

Meer! Meer! Meer? Hier mijn CV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>