contact

Mobile

Audiotours voor het dagelijks leven

02/08/18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met dichter, schrijver en radiomaker Dennis Gaens maak ik audiotours voor het dagelijks leven. Er is immers buiten de musea ook zoveel dat om wat audiobegeleiding vraagt.

In de lente van 2017 vroeg een bevriend fotograaf ons of wij een alternatieve audiotour wilden maken voor zijn expositie Expo Formis in Salon Drie. We wilden geen gewone
'je staat voor dit kunstwerk en dat betekent dit'-tour maken. In plaats daarvan gingen we in gesprek met mensen over thema's die in het werk te herkennen zijn. Een impressie van die tour zie je hierboven.

De tour werd enthousiast ontvangen en Dennis en ik waren ook enthousiast geworden over het idee om documentaire elementen en audiotours te combineren.

 

Daarna werden we een beetje verliefd op het werk van Duncan Speakman en al snel was daar ons nieuwste project: Waar we over praten als we over boeken praten, een rondleiding door je eigen boekenkast. De tour is deels een heel erg toffe RISOprint gemaakt door Corine van der Wal van WALTER (sowieso de tofste boekwinkel van Nederland) en deels audiotour. Zo ontstaat er een verhaal dat je meeneemt langs de stille getuigen van jouw lees- en verzamelgedrag. Niet alleen de verhalen die je in de kast hebt staan, maar ook de ruggen, pagina’s, omslagen en lettertypes komen aan bod. En je hoeft er niet eens je huis voor te verlaten. Het is daarnaast - slechts een idee - een supergoed cadeau voor mensen die je gewoon geen boek meer durft te geven omdat je geen idee meer hebt welk.

Gepubliceerd door ondercast & Wintertuin en verkrijgbaar bij WALTER, via bandcamp (paypal) of De Nieuwe Oost (iDeal).

 

 

 

 

 

Met (dank aan): Bert van Beek, Martijn Brugman, Martien Frijns, Anne Hopman, Krista Jantowski, Jos Joosten, Mark Kramer, Roos Laan, Joeri Pisart, Thijmen Sietsma, Maud Vanhauwaert en Corine van der Wal.

Like This Page on Facebook

Tweet This Page

Plus One on Google